Even voorstellen

Mijn naam is Dave Bijl (BIG nr.: 09050633704) en ik ben als Manueel Therapeut en Visceraal Therapeut gespecialiseerd in het behandelen van uiteenlopende acute of chronische fysieke klachten.
De combinatie van deze therapievormen is uniek in de omgeving van Schagen en Amsterdam. Een mooi alternatief voor mensen die niet gebaat zijn bij andere therapieën, of als u op zoek bent naar iets anders. De oorzaak opzoeken en aanpakken, zodat de balans in het gehele lichaam terugkomt en kan herstellen, dat is waar het om gaat!

De klachten die ik in de praktijk behandel zijn heel erg divers. Enkele voorbeelden zijn: nek- en rugklachten, hoofdpijnklachten, heupklachten, klachten na een buikoperatie, schouderklachten, zenuwpijnen, arthroseklachten, (chronische) sportblessures, bekkenpijn tijdens of na de zwangerschap, maar ook lichamelijke klachten die voortkomen uit een stressvolle periode. Mijn therapie leent zich voor het behandelen van baby’s, kinderen, volwassenen en (top-)sporters.


Biografie:

Na aanvankelijk de MTS Petroleum Gas Onderhoudstechniek te hebben gedaan, te zijn uitgezonden als dienstplichtig militair naar Bosnie voor de Verenigde Naties en diverse baantjes, werd na een cursus sportmassage mijn interesse gewekt voor de opleiding Fysiotherapie.
Na mijn afstuderen als Fysiotherapeut in 1999 bleef ik echter met heel veel vragen zitten tav het begrijpen en het behandelen van het menselijk lichaam. Op veel vragen kreeg ik antwoord door de opleiding Manuele Therapie in Utrecht, welke ik in 2003 heb afgerond. Ik begon het vak al boeiender te vinden en kreeg steeds meer plezier in mijn werk. Steeds zoekend naar de oorzaken van klachten en kijkend naar wat een lichaam nodig heeft om te kunnen herstellen, dat is keer op keer een fantastische uitdaging.

In 2012 heb ik, als een van de eerste in Nederland, mijn diploma gehaald voor de opleiding Viscerale Therapie. Een mooie opleiding die me heeft geleerd om ook de organen en zenuwstructuren te kunnen beoordelen op hun mobiliteit en deze ook weer op een milde manier te kunnen behandelen.
Al met al heb ik een mooie weg afgelegd binnen het vak qua opleidingen, maar ook t.a.v. werkervaring. Allereerst heb ik in loondienst gewerkt in particuliere Fysiotherapiepraktijken te Zaandijk, Beverwijk en Alkmaar. Vanaf 2005 heb ik mijn eigen praktijk voor Manuele Therapie opgestart naast een loondienstverband. Sinds 2012 ben ik volledig werkzaam in mijn eigen praktijk in Schagen.
Mijn doel voor de toekomst is om mijn fascinatie voor het menselijk lichaam als geheel te blijven vasthouden en om steeds verder te groeien in de zoektochten naar het begrijpen en helpen oplossen van klachten. Mede door wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkelingen ten aanzien van cursussen en opleidingen blijft mijn vak in beweging. Uitdagingen genoeg dus!


Manuele Therapie zonder hard te “kraken”? Dat kan!

Binnen mijn vakgebied zie ik het als een uitdaging om de oorzaak van uw (pijn)klachten weg te nemen. Oorzaken die vaak buiten het pijnlijke gebied te vinden zijn. Om dit te bereiken maak ik al meer dan 12 jaar gebruik van Manuele Therapie volgens de Utrechtse School.
Deze vorm richt zich op het verbeteren van de beweeglijkheid en de samenwerking binnen alle gewrichten op een milde (er wordt dus niet “gekraakt”) en individuele manier (iedereen is immers anders). Naast het gewrichtenstelsel besteed ik ook veel aandacht aan de organen (de viscera) en het gehele zenuwstelsel. Beperkingen in deze structuren kunnen een grote invloed hebben op het bewegen van ons lichaam. Ze kunnen goed behandeld worden met Viscerale Manipulaties en specifieke zenuwtechnieken.