Voor wie?

In de praktijk heb ik inmiddels al heel veel mensen met allemaal verschillende soorten klachten gezien en behandeld. Eigenlijk teveel om op te noemen. Maar om u een indruk te geven heb ik hieronder per doelgroep de meest voorkomende klachten beschreven, welke goed te behandelen zijn. Zit uw klacht hier niet bij, schroom dan niet om contact met mij op te nemen om dit te bespreken. Tijdens een eerlijk en open gesprek, zal ik aangeven of ik wat voor u kan betekenen.

Volwassenen

Onderrug klachten, nek-schouderklachten, hoofdpijn, bekkenpijn (evt tijdens of na de zwangerschap), fysieke klachten welke voortkomen uit een spanningsvolle periode, artrose, aangezichtspijn, uitstralende zenuwpijnen en heupklachten.

Ouderen

Tegenwoordig worden we steeds ouder en gelukkig steeds meer bewust van het feit dat blijven bewegen heel belangrijk is. Echter neemt de mobiliteit op een oudere leeftijd soms dusdanig af, dat sommige mensen hierbij wat ondersteuning nodig hebben. De grootste beperkingen en klachten zitten meestal in de nek, het midden gedeelte van de rug, onderrug, schoudergordel en de voeten. Het vergroten van de mobiliteit geeft meteen een gunstig effect op dagelijkse activiteiten zoals; wandelen, fietsen en het huishouden.

Baby’s en kinderen

Speciaal voor deze bijzondere groep heb ik de cursus Kinder Manuele Therapie gedaan en ben ik geregistreerd in het register van de European Workgroup for Manual Medicine (www.ewmm.net) een door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie erkende werkgroep.

Voorheen werden de termen KISS-, KIDD syndromen gebruikt, tegenwoordig noemen we het een Hoog Cervicale Functiestoornis, oftewel er is vaak een probleem in de functie van de hoge nekwerveltjes van de zuigeling of het kind te vinden. Belangrijker zijn de symptomen:

Baby’s

Voortdurende onrust, een overmatige strekking van het hoofdje (waar de rest van het lichaampje in mee gaat), een dwangstand van het hoofdje naar 1 kant gedraaid, overmatig huilen en slecht slapen, een afplatting van het schedeltje, veel last van reflux.

Kinderen

Hoofdpijn, nekklachten. rugklachten, buikpijn, geen goede motoriek, knieklachten, onrustig/driftbuien, moeite met concentreren. De behandeling wordt natuurlijk op een hele zachte, subtiele en veilige manier gedaan en indien nodig kan het gecombineerd worden met de kinderfysiotherapeut.

Tieners

Deze fase van het leven gaat gepaard met veel veranderingen en ontwikkelingen, welke soms moeilijk bij te benen zijn voor het lichaam. Menig tiener komt in de praktijk met hoofdpijn, nekschouderklachten, rugpijn en knieklachten. Klachten die vaak in verband staan met de groei, trauma’s of overbelastingen (soms sport gerelateerd).

Zwangere vrouwen

Een patiënten groep die ik al 20 jaar met grote regelmaat behandel/begeleid zijn vrouwen tijdens en na de zwangerschap, met voornamelijk de volgende klachten: bekkenpijn, pijn rond het schaambeen, rugklachten, heupklachten en nek-schouderklachten. Omdat de technieken heel mild zijn, is het ook voor deze groep veilig om te behandelen. 

(Top) Sporters

Vooral langdurige of steeds terugkerende sportblessures zijn goed te behandelen. Denk hierbij aan: nekklachten, rugklachten, schouderklachten, heupklachten (welke door kunnen trekken naar de buitenzijde van het bovenbeen), liesklachten, knieklachten en voet-enkelproblemen.